Behandelingen

Vaak nemen mensen pas een massage als zij last hebben van bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten. Om je lichaam en ook je geest in goede conditie te houden is het zeker geen overbodige luxe om regelmatig een massage te nemen. Je lichaam blijft soepel, organen worden geactiveerd, afvalstoffen worden afgevoerd en spanning verdwijnt.

Ook chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten kunnen door Thaise Yoga massage worden verholpen. Het lichaam komt in balans en je voelt je lichamelijk en geestelijk veel prettiger.

THAISE YOGA MASSAGE

Bij Thaise Yoga massage draag je loszittende kleding waarin jij je comfortabel voelt en die je niet belemmert in bewegingen. Je ligt op een speciale massagemat. Ik rek en strek je lichaam en gebruik mijn lichaamsgewicht om diepe, ritmische druk uit te oefenen op jouw spieren en energiebanen. Ik stem de intensiteit van deze druk met je af en ik observeer en behandel wat je lichaam mij tijdens de massage aangeeft.

THAISE OLIEMASSAGE

De Thaise oliemassage is een variant op de Thaise Yoga massage. Ik masseer met een eigen samengestelde warme massageolie; een basisolie met etherische oliƫn en warme kompressen.

Bij een Thaise oliemassage lig je op een verwarmde massagetafel. Lange, zachte, cirkelvormige bewegingen en knedingen op de huid worden gecombineerd met strekkingen. De oliemassage kan van zacht tot stevig gegeven worden. Je ligt onder een doek zodat je geen kou ervaart. Deze doek geeft je meteen ook privacy.

De Thaise oliemassage heeft een zeer ontspannende werking en is geschikt voor mensen met stress of mensen die gewoon lekker willen ontspannen.

STOELMASSAGE

Bij deze massage zit je in ontspannen houding, licht voorover leunend, op een speciale massagestoel. In deze houding kan ik je hoofd, nek, schouders, armen en rug uitgebreid behandelen, over je kleding heen of met warme olie. Deze massage geef ik regelmatig aan mensen die veel en lang zitten zoals in een kantoorfunctie. Bij deze mensen zie je vaak klachten aan nek, schouders en rug ontstaan. De stoelmassages bied ik ook op locatie aan bedrijven aan.

ACUPRESSUUR

Volgens de Chinese geneeskunde is de stroom van je levensenergie (Qi) bepalend voor je welzijn. Met acupressuur stimuleer ik bepaalde drukpunten op je lichaam. Als je er stevig op drukt en je het even ingedrukt houdt, activeer je het punt en worden energetische blokkades opgelost.

Er zijn er honderden drukpunten te vinden op je lichaam. Ze zijn los van elkaar te behandelen maar ook als een routine die toegepast wordt bij specifieke klachten als migraine, frozen shoulder, lage rugklachten ed. Afhankelijk van de klacht lig, zit of sta je tijdens een behandeling. Acupressuur kan over de kleding heen of op de huid toegepast worden.

BELANGRIJK! Een Thaise Yoga massage kan positief ondersteunen bij diverse medische behandelingen maar is niet bedoeld in plaats van behandeling door een huisarts of specialist. Verstrekte informatie over de door mij gegeven massage en/of oefeningen is geen medisch advies, ook worden geen diagnoses gesteld of ziektes behandeld. Bij medische vragen adviseer ik je om je huisarts te raadplegen.

Een echte Thaise Yoga massage heeft niets met erotiek te maken!