Over Mag

Mag is een afkorting van mij naam Margareth. Zo noemen vrienden en bekenden me. Ik woon samen met mijn partner en 3 zonen in Nuenen.

Thailand heeft altijd al mijn interesse gehad. Toen ik in 2003 voor de eerste keer daar kwam wist ik meteen dat ik er vaker zou komen. Wat een prachtig land met een bijzonder mooie cultuur en hele vriendelijke mensen! Ik genoot daar van vele Thaise massages en deed er toen al een massagecursus.

In 2016 begon ik tijdens mijn sabbatical met een 1-jarige opleiding ‘preventief masseur Thaise yogamassage’ bij opleidingsinstituut Thai Dee. Ik wilde iets heel anders in mijn werk en nam afscheid van mijn functie als communicatiemanager bij WF Communicatie in ‘s-Hertogenbosch. Ik volgde, best heel spannend, mijn hart…

Tijdens dat eerste jaar leerde ik veel over de anatomie van spieren, botten en gewrichten en de verschillende massagetechnieken.

Met mijn diploma van het 1e jaar op zak startte ik als zzp’er. Ik wilde graag een betekenis meegeven aan de naam voor mijn eigen praktijk. Daar hoefde ik niet lang over te denken; Massages met Aandacht Gegeven. Massage Mag was een feit!

Het eerste leerjaar was zo’n positieve ervaring dat ik aansluitend ook de 2-jarige vervolgopleiding voor massagetherapeut Thaise Yoga massage & acupressuur ben gaan doen.

In jaar 2 en 3 volgde de verdieping en heb ik geleerd te masseren op meridianen (energiebanen) en de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water vanuit de traditionele Chinese geneeskunde te integreren in de behandeling. Ook leerde ik de technieken en toepassingen van acupressuur waarmee je ‘blokkades’ behandelt op de energiebanen door daar druk op uit te oefenen.

Nu heb ik mijn eigen praktijk Massage Mag waar ik mensen met uiteenlopende klachten behandel. Het is heel bijzonder om mensen te mogen helpen met het ontspannen door de massage en dat ik daarnaast ook klachten kan wegnemen.